6.9 C
Bratislava
streda, 24 apríla, 2024
Reklama

2013 Nová Ibiza Cupra

Odporúčame

Ibiza Cupra prináša na slovenský trh esenciu značky SEAT

  • Ibiza Cupra je dynamickým vozidlom na každý deň
  • Motor 1.4 TSI DSG 180 k, 0-100 km/h za 6,9 s, 228 km/h
  • Náročných šoférov uspokojí široká ponuka výbavy v športovom štýle
  • Model Ibiza Cupra nájdete aj na bratislavskom autosalone v dňoch 24.4.-28.4.2013 v stánku SEAT

Bratislava, 04/2013 – SEAT rozširuje ponuku modelového radu Ibiza o mimoriadne dynamický model Cupra, ktorý sa dodáva výhradne s trojdverovou karosériou modelu Ibiza SC so špecifickou športovou úpravou. Najdynamickejší automobil vo svojej triede je u slovenských predajcov značky SEAT  k dispozícii s atraktívnou výbavou za veľmi priaznivú sumu 17 490 € s DPH. Cupra patrí medzi ikony značky SEAT. Perfektný dizajn a kultivovanú dynamiku vo vášnivom prevedení španielskej automobilky vyhľadávajú milovníci  športových vozidiel už od roka 1997, vtedy vybehla na cesty prvá generácia modelu Cupra.

V rovnakom duchu sa nesie aj nový model Cupra, ktorý práve vstupuje na slovenský trh. Neobyčajný charakter tejto novinky vyjadruje na prvý pohľad expresívny dizajn, z ktorého tvarov s dobre vypracovanými „svalmi“ vyžaruje solídnosť konštrukcie. Dynamický potenciál naznačuje tiež široká maska chladiča a efektné otvory pre prívod vzduchu. Hranaté línie sériovo dodávaných bi-xenónových svetlometov sú typické pre nový dizajnový štýl značky SEAT a zároveň sú perfektne začlenené do skulpturálnych tvarov modelu Ibiza.

Profil trojdverového kupé oživujú ostro definované línie a hrany a jeho dynamiku podčiarkujú svalnaté zadné ramená a exkluzívne 17“ disky. Lesklé čierne kryty vonkajších spätných zrkadiel vytvárajú jasný kontrast s lakom karosérie, zatiaľ čo zadná časť pôsobí mohutným dojmom vďaka širokému nárazníku, do ktorého je vložený masívny, matný čierny difúzor s koncovkou výfuku lichobežníkového tvaru.

Emócie vytvorené vonkajším dizajnom ďalej umocňuje športový interiér modelu Cupra s extrémne minimalistickou a jasne štruktúrovanou prístrojovou doskou. Nový športový volant disponuje logom Cupra a ovládačmi pre manuálne ovládanie prevodovky DSG, ktoré sú umiestnené v dosahu vodičových prstov. Na posádku čakajú unikátne športové sedadlá, ktoré môžu byť na želanie čalúnené kožou v dvoch farebných odtieňoch.

Zdrojom mimoriadnej radosti z jazdy je dvojitý preplňovaný motor 1.4 TSI, ktorého výkon 132 kW/180 k prenáša na predné kolesá sedemstupňová dvojspojková prevodovka DSG. V akejkoľvek situácii má vodič k dispozícii obrovské rezervy výkonu vďaka maximálnemu krútiacemu momentu 250 Nm už pri 2 000 min-1. Klasický šprint na 100 km/h zvládne len za 6,9 sekundy a na rovinkách závodných okruhov alebo na voľnom úseku nemeckej diaľnice si môžete vychutnať opojenie z rýchlosti až do 228 km/h. Zvukový generátor vo výfukovej sústave vytvára jedinečný športový zvuk. Zábava za volantom nového modelu Cupra pritom nemusí majiteľa stáť veľa, pretože španielsky atlét si v priemere vypýta 5,9 l/100 km.

Na efektívny prenos suverénnej hnacej sily na cestu dbá moderný stabilizačný systém ESP s doplnkovými funkciami ASR, EBA a XDS. Posledná skratka označuje elektronickú uzávierku diferenciálu, ktorá zlepšuje správanie vozidla a jeho ovládateľnosť počas prejazdu zákrutou cieleným pribrzďovaním odľahčeného vnútorného kolesa. Športový balík kompletizujú 17“ disky z ľahkých zliatin, ktoré sú súčasťou harmonického podvozku so športovo naladeným odpružením a nižšou svetlou výškou. Výbušný temperament krotí výkonná brzdová sústava s kotúčovými brzdami , ktoré sú vpredu vnútorne chladené a majú priemer 288 mm, zatiaľ čo vzadu sú plné kotúče s priemerom 230 mm. Alternatívou pre skutočných znalcov je brzdová sústava AP Racing Performance.

Bohatá sériová výbava modelu Cupra vychádza z modelu Ibiza FR. V porovnaní s ním však ponúka navyše automatickú klimatizáciu „Climatronic“, bi-xenónové svetlomety s funkciou  natáčania do zákrut, denné svietenie a zadné svetlá s technológiou LED, 17“ disky z ľahkých zliatin s pneumatikami 215/40, tmavé okná od B stĺpika, kontrolku tlaku v pneumatikách, asistenta rozbehu do kopca, hliníkové pedále, športový volant Cupra s ovládačmi za volantom, dažďový a svetelný senzor, automatickú clonu vnútorného spätného zrkadla, nárazníky Cupra vo farbe karosérie, logo Cupra, centrálne umiestnenú lichobežníkovú koncovku výfuku, čierne kryty vonkajších spätných zrkadiel, športový podvozok Cupra a športové sedadlá Cupra.

Z menej rozsiahleho zoznamu doplnkovej výbavy, ktorá umožňuje ďalšiu individualizáciu vozidla podľa vkusu a potrieb zákazníka, stojí za pozornosť napríklad inovatívny SEAT Media systém. Tento prenosný multimediálny systém s dotykovým displejom kombinuje funkcie navigačného a zábavného systému a je vyberateľný, dá sa teda použiť aj mimo vozidla. V blízkej budúcnosti rozšíria možnosti jeho uplatnenia novovyvinuté aplikácie.

Zdroj: Seat

Fotogaléria

Reklama