6.9 C
Bratislava
piatok, 19 apríla, 2024
Reklama

2013 Mazda6 získala prestížne ocenenie red dot design award

Odporúčame

Apríl 2013. Nová Mazda6 dostala prestížne ocenenie red dot design award 2013, udeľované za mimoriadny produktový dizajn. Je to ďalší úspech pre fascinujúcu novú vlajkovú loď značky Mazda a jej revolučný dizajnový sloh „KODO – Duša pohybu“.

Porota zložená z 27 nezávislých odborníkov na dizajn, ktorá posudzovala jednotlivé produkty na základe deviatich kritérií, vyzdvihla u Mazdy6 vysokú úroveň dizajnérskej inovácie štýlu KODO. Tento oceňovaný dizajnový smer, vytvorený pre novú generáciu automobilov Mazda, je inšpirovaný explozívnym uvoľnením energie, ako ho možno vídať u divokých zvierat, ale napríklad aj u štartujúcich šprintérov.

KODO symbolizuje vitalitu a agilitu Mazdy, dokonale dopĺňa jej prístup ku konštrukcii vozidiel. Na konte má už niekoľko iných ocenení, napríklad European Design Award 2012 nemeckého časopisu Auto Bild (pre model CX-5) alebo prvé miesto v kategórii koncepčných automobilov (Mazda Takeri) v súťaži Automotive Brand Contest 2012, vyhlasovanej združením German Design Council.

Mazda6 ako druhý model značky v štýle KODO vychádza z koncepčnej štúdie Takeri. Aj vďaka tomu, že využíva plnú paletu prevratných technických riešení SKYACTIV Technology, prináša pre Mazdu typický pocit prepojenia vodiča s vozidlom – Jinba ittai. V súlade s víziou udržateľného Zoom-Zoom ponúka najnovšia vlajková loď značky Mazda tiež vynikajúcu hospodárnosť, dynamiku a bezpečnosť.

http://www.youtube.com/watch?v=0VAI8XzHyWs

Chceli sme, aby sa za novou Mazdou6 ľudia na ulici otáčali, aby zapôsobila na ich zmysly. Jej vyvážené proporcie vyvolávajú bezprostrednú túžbu nasadnúť a ísť,“ hovorí Peter Birtwhistle, šéfdizajnér z európskeho vývojového strediska Mazdy. „Ocenenie red dot za produktový dizajn je veľmi prestížnym svedectvom o tom, čo sme s KODO dosiahli.

Čo je red dot design award

Ocenenie red dot design award patrí k najvýznamnejším dizajnérskym súťažiam na svete. Už od roku 1955 ho udeľuje nemecké Dizajnové centrum Severného Porýnia – Vestfálska. Ceny sú rozdelené do troch kategórií: produktový dizajn, koncepčný dizajn a komunikačný dizajn. V ročníku 2013 porota hodnotila 4662 príspevkov od 1865 výrobcov z 54 krajín. Víťazi si prevezmú ocenenie „red dot design award: product design 2013“ 1. júla v divadle Aalto v Essene. Ocenené produkty získajú nárok nosiť symbol červenej bodky, medzinárodne uznávaný ako pečať vynikajúceho dizajnu.

Zdroj: Mazda

Fotogaléria

Reklama